MX Grand Prix Oss

MXGP-kalender aangepast!
17 en 18 juli nieuwe datum voor de MXGP Oss.

In het weekend van 17 en 18 juli 2021 zal de MXGP van Oss plaatsvinden.

Circuit de “Witte Ruijsheuvel” is de locatie waar dit spectaculaire evenement zal plaatsvinden. Het circuit heeft een rijke geschiedenis, zo is zij gastheer van topevenementen als de Dutch Masters of Motorcross en het wereldkampioenschap zijspancross. De laatste keer dat er een Grand Prix solo werd gereden was in 1998, vanaf 2021 zal deze in ieder geval ook voor de 4 opvolgende jaren plaatsvinden.

Nederland is sterk vertegenwoordigd tijdens het wereldkampioenschap met onder andere viervoudig kampioen Jeffrey Herlings en tweevoudig MX of Nations winnaar Glenn Coldenhoff. Coldenhoff is opgegroeid in Heesch, hem is er alles aan gelegen om voor eigen publiek in Oss te schitteren en zijn eerste Grand Prix binnen te slepen. Dat zou de kroon op zijn werk zijn na meerdere podiumplekken in de afgelopen seizoenen. Herlings werd in 2018 voor het laatst Wereldkampioen, maar kende daarna twee seizoenen vol blessures. De drang naar overwinningen zal komend seizoen groter zijn dan ooit, hij zal alles in het werk stellen om voor de 15 de keer zijn thuis Grand Prix te winnen. Naast Herlings en Coldenhoff zullen ook Brian Bogers en Calvin Vlaanderen de Nederlandse eer hoog houden.

Ook bij de MX2 klasse heeft Nederland een aantal toppers die gaan strijden voor het podium. Eindhovenaar Roan van de Moosdijk won in 2020 al een manche en stond meerdere keren op het podium. De “Witte Ruijsheuvel” is een circuit dat hem ligt en hij zal dus absoluut meedoen om de podiumplaatsen. Het grote Nederlandse talent Kay de Wolf rijdt in Oss zijn eerste Grand Prix in Nederland. Zijn carrière zit in een stroomversnelling en hij zal in zijn debuutjaar hoge ogen willen gooien. In de MX2 kunnen ook de Nederlanders Bas Vaessen en Davy Pootjes voor een verrassing zorgen.

Naast de MXGP en MX2 zullen ook de EMX250 en EMX Open verreden worden. In beide klassen zijn ook veel Nederlanders actief, meer dan de moeite waard om dit allemaal te komen bekijken!

Alle verdere informatie over MX Grand Prix Oss vind je op de website van MXGP OSS

Menu